Un altre error en les emissions ATM ... L'Hispano Suiza 20-30 HP

No és la primera vegada que succeeix en les emissions ATM dels Correus Espanyols. De tant en tant, als encarregats de documentació se'ls "cola" algun error més o menys important ... Recordem, per exemple, la moto Norton de 1936 (model T58 - 66) que, en realitat, era una Narcla de 1953 ...

El que mostrem a continuació és un altre dels errors importants ... 
 

En aquest cas es tracta del model T85 (93), emès el 2003, que mostra un suposat Hispano Suiza 20-30 HP de 1910 exposat al Museo de Historia de la Automoción de Salamanca.
Doncs, com ja podeu endevinar, l'imatge no es correspon amb el text; En efecte, es tracta d'un vehicle de la marca Hispano Suiza, però no és un model 20-30 HP fabricat el 1910, sinó un model 16 HP fabricat alguns anys després, el 1916.

Ambdós vehicles estan exposats al Museo de Historia de la Automoción, d'aquí suposem -que no justifiquem- aquesta confusió.

El vehicle que mostra l'emissió es troba actualment exposat en la última sala del Museu. Es tracta d'un Hispano Suiza, model 16 HP fabricat en 1916, amb una carrosseria del tipus Doble Phaetón. El motor desenvolupa una potencia de 59 CV, amb una cilindrada de 2952 CC i una velocitat màxima de 120 km/h.
 

Hispano Suiza model 16 HP fabricat el 1916
D'acord amb la fitxa que acompanya el vehicle,

"Tras diversos experimentos mecánicos, la mayoría afortunados, en 1915 el ingeniero Birkigt construyó los llamados "motores intensivos", o de mando directo sobre las válvulas. Este tipo de mecánicas supuso la base de los modelos de gran sport y de lujo que se fabricaron durante las dos décadas siguientes, y en las que la Hispano Suiza fue la gran marca puntera en cuanto a tecnología se refiere.
Los 16 HP fueron los primeros Hispano Suiza comerciales en montar un motor "intensivo", y en el caso de esta unidad, luce una carrocería de innegable belleza."
 
 

I aquest és el vehicle que correspondria al text; Exhibit en una de les primeres sales del Museu dedicada a la Alta Transición, es tracta també d'un Hispano Suiza, però un model 20-30 HP fabricat el 1910 amb una carrosseria del tipus Limousine Landaulet. En aquest cas, el motor té una potència de 30 CV, amb una cilindrada de 3768 CC i podia arribar a una velocitat màxima de 80 km/h.

Hispano Suiza model 20-30 HP fabricat el 1910

"Llegado 1908, el ingeniero Birkigt remodeló sus motores de 20-24 HP incorporándole engrase a presión, naciendo el modelo 20-30 HP.
El ejemplar aquí expuesto es una pieza histórica de valor incalculable, ya que su estado es absolutamente original. Fue adquirida por el Marqués de Zayas, y carrozada por el prestigioso Francisco Capella sin reparar en gastos, empleando en él maderas nobles, marfil y plata. Fue el primer automóvil declarado Patrimonio Nacional."
 

I per als que els agraden els errors només afegir que: Esteu atents a la web, hi haurà més sorpreses ...
 


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 14.04.04. Darrera actualització:  08.08.04