Nous distribuïdors automàtics d'ATMs a Espanya

L'abril de 2001 Correus i Telègrafs havia convocat un Concurs públic per l'adquisició i instal·lació de tres lots de màquines dispensadores automàtiques de productes postals i parapostals.

A mitjans d'octubre de 2001 es declarà el Concurs desert pel que fa als dos primers lots, els que incloïen precisament els distribuïdors automàtics d'ATMs ; l'únic prototipus presentat, ofertat per l'empresa francesa Amiel Electronique, no acomplia part dels requisits que es demanaven en les bases del Concurs.

Tot i amb això, l'interès de Correus en aquest nou equipament el va portar a convocar un segon Concurs en el mes de febrer de 2002 ; amb bases similars a l'anterior, incloïa de nou dos lots de màquines expenedores de segells de valor variable o ATMs :

  • El primer grup incloïa la compra i instal·lació de 200 màquines expenedores d'ATMs. Aquests nous distribuïdors permetrien l'obtenció d'ATMs de tipus tèrmic amb varis valors programats i pagament amb monedes. Aquests equips s'instal.larien sobretot en les oficines de Correus de les poblacions de costa amb més afluència de turistes.
  • El segon grup considerava la compra i instal·lació de 50 conjunts modulars, que inclouen un distribuïdor d'ATMs (de característiques idèntiques a les del primer grup), una unitat distribuïdora de sobres, una balança i una bústia d'admissió dels sobres franquejats. Aquests conjunts s'instal.larien en les oficines principals de les capitals de província.
El juny de 2002 es va declarar desert el primer lot, que tornarà a sortir a Concurs públic, mentre que el segon s'ha adjudicat a l'empresa espanyola EPELSA. Les previsions de Correus (...) són que aquestes 50 noves màquines d'autovenda estiguin ja en funcionament a finals de juliol o bé inicis d'agost de 2002.
 

(Actualització. 31.10.2002). A finals de setembre de 2002 Correus va tornar a convocar un concurs amb bases idèntiques al de febrer del mateix any ; això fa pensar que finalment l'anterior es va considerar desert, també pel que fa a l'adjudicació d'un dels lots a la companyia espanyola Epelsa. Malauradament ni Correus ni Epelsa faciliten cap tipus d'informació al respecte ...
 

Com a precedent, recordem que el 1993 i 1994 ja s'havien realitzat experiments amb diferents prototipus d'oficina postal d'autoservei i el 1996 es van arribar a instal·lar un bon nombre de màquines d'autoservei postal IBM.
 


INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable

Tots els drets reservats. Pàgina creada el 2002. Darrera actualització:  08.08.04