Introducció als SEGELLS DE VALOR VARIABLE o ATMs. 
Els catàlegs mundials d'ATMs

La majoria de catàlegs filatèlics mundials generalistes recullen les emissions d'ATMs amb informacions bàsiques, normalment en apartats propis com en el cas del catàleg francès YVERT & TELLIER (Timbres de distributeurs) o l'alemany MICHEL (Automatenmarken). En cada país, també els catàlegs nacionals acostumen a incloure aquesta mena d'emissions.

Existeixen, a més, catàlegs especialitzats, alguns amb ben poc interès i rigor. Es ressenya a continuació alguns dels que considerem més interessants:

El catàleg Michel Automatenmarken-Spezial 2008-2009 està especialitzat en les emissions d'ATMs de tot el món i, avui per avui, és la principal referència seguida per la majoria dels col.leccionistes.
La darrera edició, totalment renovada i a tot color, inclou les emissions fins a mitjans de 2008.
Després de la marxa del suís Markus Seitz per discrepances amb l'editorial
, s'ha incorporat a l'equip de redacció en Thomas von Loeper, un dels principals comerciants especializats en aquesta mena d'emissions.
Edició 2008. A tot color, En alemany. 348 pàg. - 54,80 EUR
El que va ser autor de les anteriors edicions del catàleg Michel entre 1994 i 2004, i probablement el principal especialista mundial en ATMs, el suís Markus Seitz, ha editat el catàleg Automaten-Briefmarken Ganze Welt - Klassik 1969-1999.
Es tracta d'un catàleg especialitzat, molt recomanable, que inclou les emissions ATM de tot el món entre 1969 i 1999, el període que l'autor considera com a 'clàssic' per a aquest col.leccionisme. Amb molta informació, imprescindible.
Edició 2008. En blanc i negre. En alemany. 474 pàg. - 29,00 EUR
L'editor italià Flavio Rota va pubilcar el 2000 la 2a. edició del seu catàleg mundial especialitzat en les emissions ATMs; Francobolli Automatici 2000 (edició en italià, francès i anglès). 
El catàleg recull les emissions d'ATMs de tot el món des de 1969 i fins el maig de 2000, així com estudis sobre les màquines distribuïdores, variants i altres temes relacionats amb els ATMs.
Un interessant treball per als que es volen introduir en el món dels ATMs i, per variar,¡ no està en alemany !
Edició 2000. En blanc i negre. Italià, francès i anglès. 286 pàg. - 15,00 EUR
Automaten - Briefmarken Deutschland es un catàleg editat per Rainer Reimund.
En aquest cas no es tracta d'un catàleg mundial, sino un interessant estudi en profunditat de les emissions ATM d'Alemània, des de 1981 fins el 1994.
Edició 1996. En blanc i negre - En alemany. 63 pàg.


Què són els ATMs ?  |  Com col.leccionar-los  |  Els catàlegs d'ATMs

INICI PÀGINA
PRINCIPAL
ATM Web - Correus espanyols i Llatinoamericans: http://www.ateeme.net
© J. Jové - M. Sans. ATEEME. Grup d'estudi i col·leccionisme de segells de valor variable
Tots els drets reservats. Pàgina creada el 2002. Darrera actualització:  07.12.08